Mai sunt cateva saptamani bune si bebelusul este aici. Ce ne facem? Ce ne trebuie? Presiunile comerciantilor sunt imense, ideile altor “parinti veterani”, industria produselor destinate ingrijirii nou nascutilor este supradimensionata si nu reuseste decat sa incurce un viitor parinte, mai ales daca se afla pentru prima data in aceasta situatie.

Imi amintesc cum m-am simtit eu. Primul drum a fost intimplator intr-o farmacie si m-am indreptat spre raftul cu biberoane. M-a cuprins panica vazand cate branduri, cate tipuri de tetine si biberoane (0+, 3+, 6+), impotriva colicilor, care imita forma sanului….cumplit a fost. Dupa minute in sir de studiat rafturile si toate produsele “necesare” – “must have” chiar, si fara de care esti terminat, am iesit descurajata gandindu-ma ca va fi vai si amar de mine.  Am renuntat pentru moment sa ma edific, spunandu-mi ca mai am timp si revin.

Niciun minut nu mi-a trecut prin minte ca voi alapta timp de 2 ani si ceva si de fapt rafturile acelea nu-mi vor fi de niciun folos.

Aceeasi soarta urma sa o aiba si laptele praf. Alaptand nu am cumparat decat o data lapte praf, dar asta e alta poveste.

Ce vreau sa spun este ca orice magazin cu produse pentru ingrijirea copiilor este in asa fel aranjat si transmite mesaje favorabile consumului exagerat astfe incat sa te zapaceasca total si sa te faca sa te simti coplesit si fara speranta de a-I purta de grija bebelusului fara tonele de produse din fata ochilor.

Nu ma refer aici sigur la scutece, hainute, crema pentru fundulet, si alte cateva articole foarte utile. Am in vedere multe, multe alte produse care promit prin etichetele atent concepute ca folosindu-le, i-ai asigurat fericirea copilasului tau. Oare?????

Cum ar fi sa ne gandim ca de fapt copilasul are cea mai mare nevoie de parinti care il inteleg, care pot sa-l asculte si sa-I ofere exact ce doreste cand doreste?

De fapt  un mediu calm si linistit,  parinti siguri pe sine si increzatori in puterea lor de parinti, afectiune si caldura si raspuns nevoilor, este tot ce le trebuie micutilor.

Cand inca Teodora era in burtica, o prietena, mamica si ea a unui baietel deja in varsta de vreo 4 ani, mi-a povestit de Dunstan Baby Language si astfel am aflat ca exista, exista un mod de a descifra limbajul secret al bebelusilor.

Da, metoda Baby Language face diferenta. Dedicandu-ti nu foarte mult timp deprinderii sunetelor pe care le fac, poti invata limbajul universal vorbit de toti bebelusii din lume precum si tehnicile de aplicat pentru linistirea si calmarea acestora.

Daca stam sa ne gandim, bebelusii se nasc aproape in acelasi mod ca si acum sute de ani (cezariana face diferenta), nevoile lor au ramas neschimbate, dar ceea ce este intr-adevar nou, este felul in care sunt ingrijiti, ascultati, crescuti.

DBL incurajeaza reorientarea parintilor catre sine, catre a-si redescoperi intuitia in a-si ingriji copilasii, catre reintoarcerea la afectiunea pura revarsata asupra bebelusilor prin apropiere, atingere, iubire neconditionata.

Nu va pierdeti in iluziile create de producatori si comercianti, tineti-va bebelusii in brate, vorbiti-le, mangaiati-i, ascultati ce va spun si invatati Baby Language si oferiti-le exact ce au nevoie intr-un mod natural. Va vor multumi mai tarziu