afis_skypeAtunci când un bebe plânge, am face practic orice pentru a salva situaţia, a ne salva pe noi de panică şi neputinţă şi cel mai important, a-l ajuta pe bebe, nu-i aşa?

Site-urile care s-au specializat pe informaţii legate de îngrijirea bebeluşilor, a copiilor în general, forumurile şi grupurile de pe facebook, sunt pline de mesaje ale căror întrebări au ca temă plânsul nou născutului, al bebeluşului.

Am ajuns acasă, bebe are câteva zile, 2 săptămâni,  etc…plânge pentru că are colici! (iar eu voi pune  semnul ?……OARE). Se cer soluţii, medicamente care să calmeze bebeluşul, dar de cele mai multe ori nu acestea reprezintă rezolvarea, după cum în cele mai multe situaţii NU avem de-a face cu temutele Colici!

De aceea, recomandările mele sunt:

  1. Relaxează-te şi fă un pas înapoi (chiar dacă poate fi dificil. Cere ajutor soţului, mamei, cuiva în care ai încredere). Detensionându-te, îl ajuţi pe bebe să prindă încredere în tine (citeşte despre neuronii oglindă)
  2. Evaluează obiectiv – pe cât posibil – cadrul general, aşezând plânsul într-un context în care o mulţime de factori pot fi responsabili cu această stare. Să nu dăm vina pe colici pentru orice (dacă am personifica colicii, cred că s-ar revolta din cauză că îi facem vinovaţi mereu, fără vină :)
  3. Informează-te corect! (aici e aici, vei spune :) Şi totuşi se poate! Depinde de tine şi de abilităţile tale de orientare ca să alegi persoanele şi informaţiile care ţi se potrivesc.

Şi acestea fiind spunse, îţi recomand să înveţi înaite de naştere sau după, în prima lună, ceea ce se numeşte Dunstan Baby Language. (Site-ul bebeplange.ro îţi poate fi util şi te invit să mai zăboveşti puţin pe-aici :)

Acum spaţiul şi distanţa nu mai sunt o problemă. Ne putem întâlni şi pe Skype, stând confortabil în fotoliu, mami-tati şi bunici sau prieteni.

Putem organiza o conferinţă cu părinţi din mai multe oraşe sau un curs dedicat exclusiv (ambele variante sunt deja testate si funcționează).

Te aştept cu drag la curs şi te rog să îmi scrii la contact@bebeplange.ro.

Mulțumirile pentru grafica afișului atașat merg către Andy Biro și www.sharpfont.com (Sharpfront Creative)

Mihaela (DBL)