Dragi mame, burtici, viitoare mame si tatici. Ce mare bucurie sa ma intorc in Timisoara, orasul meu de suflet, unde mult timp am legat prietenii, am trait aproape 13 ani inconjurata de oameni atat de frumosi incat pot spune ca sunt acasa.

In 4 octombrie va invit cu tot dragul sa ne revedem sau sa ne cunoastem pentru ca Ioana si Scoala mamei junior impreuna cu buna mea prietena Gabi Morariu si Kiz Club Afterschool au pus la cale un eveniment pentru viitorii parinti sau chiar cei aflati la o a doua, a treia bucurie dintr-ale parintilor.

Eu va voi initia in tainele limbajului pe care il folosesc nou nascutii si bebelusii in primele 3-4 luni de viata pentru a-si comunica nevoile intr-un mod precis. Priscilla Dunstan din Australia a spart codul limbajului bebeilor, eu am ascultat diferit ce spunea fetita mea prin sunete, si astfel am devenit si instructor acreditat de organizatia Dunstan Baby Language din dorinta de a-i ajuta pe parintii din Romania sa aiba o altfel de relatie cu copiii lor inca din Ziua 1 a venirii lor pe lume . Stiu ca ideea de comunicare cu bebelusii pare usor incredibila, si puteti privi cu oarecare scepticism faptul ca un nou nascut este in stare a comunica nevoi intr-un mod clar, dar este o realitate!

Din experienta personala pot spune asa: dupa fiecare curs DBL, parintii au fost “loviti” de revelatie spunand ca dintr-o data s-a intamplat ca doar ascultand altfel gangureala bebeilor, sa isi dea seama exact de ce doreste copilul. Si iata gandurile unei mamici din Cluj: Daniela Stefureac – mamica lui Horea de 7 saptamani din Cluj Napoca: “Trebuie să recunosc că am fost destul de sceptică în privința conceptului de “baby language”. Cursul m-a prins într-un moment când totul în jurul meu nu era ( și este în continuare ) decât un carusel de emoții legate, în principal, de nașterea băiețelului meu, iar episoadele de plâns repetate, dese, de neînțeles mă făceau să repet, seară de seară ca o mantra negativă cuvintele ” nu înțeleg de ce plânge”. Acesta fiind contextul am ajuns totuși la curs . Și ce bine am făcut! S-a dovedit că tocmai acest “nu ințeleg” este cheia pentru un bebeluș fericit. Pentru că eu nu vorbeam limba băiețelului meu, pentru că eu n-am avut încredere că el comunica exact ce are nevoie.

După maratonul de 4 ore (curs) am ajuns acasă și am început să ascult și…MINUNE: copilul îmi vorbea . În primele ore am reușit să detectez plânsul de balonare și cel pentru nevoia de a râgâit. Am petrecut mult, mult timp cu el în brațe, la verticală, am avut răbdare să se elibereze înainte de a-l hrăni și iată, copilul meu a trecut peste temutele plânsete de la ora 20 și peste cele de la ora 22, dormind!
Au trecut deja câteva zile și situația noastră s-a îmbunătățit mult. Orele de plâns s-au redus semnificativ, iar eu ascult . Ascult, înțeleg și detectez.”
Va astept cu mult drag, si nu uitati sa ii scrieti Ioanei Vartosu despre intentia de participare, iar Kiz Club Afterschool va fi gazda noastra tocmai in centrul Timisoarei!