Lumea aceasta minunata a copiilor este o taina mare. Si modul in care aleg ei sa se nasca….cred ca va ramane tot o minune, indiferent cat de “la vedere”  este nasterea.

In timp ce pentru foarte multi parinti, bebe ajunge la termen, “respecta” planul :), exista multi bebelusi care dintr-un motiv sau altul, se nasc prematur, adica apar inainte de vreme.

Doamne, cata grija, cate ganduri, ingrijorari o data cu ei. Cred ca numai o mama de prematur poate simti cum viata capata alt sens, cum fiecare minut devine o cursa pentru a se asigura ca micutul respira, recupereaza, invata ceea ce ii fusese la inceput menit a se intampla in burtica mamei.

Mi-a fost dat sa o cunosc pe Roxana, din Brasov, una din mamele care a trait si trecut prin experienta de-a avea un bebe prematur si vreau sa va spun ca e un fel de erou (mai mic si mai anonim, asa…cum sunt multi alti oameni de bine). A dormit putin, a muncit mult la a tricota caciulite si botosei pentru bebici, a croit si cusut scutece pentru ca maine, 17.11.2015, de ziua prematuritatii, sa poata sa aduca un zambet si un pic de ajutor mamicilor din maternitatea de stat din Brasov.

A invatat lectia solidaritatii, a sprijinului de care avem cu totii nevoie din cand in cand si cat de important e sa stii ca nu esti singur pe lume.

De aceea, maine, haideti macar sa ne gandim la micutii prematuri si la parintii care impreuna numara fiecare zi, fiecare gram greutate castigat de bebelus, asteptand sa se faca maricei.

Daca puteti dona niste scutece marimea 0 sau 1 si material din bumbac pentru scutece, scrieti la contact@bebeplange.ro. Puteti citi un articol mai vechi, publicat pe aceasta vulnerabilitate aici: http://www.suntpitic.ro/ziua-mondiala-prematuritatii/