august 2020

Sa vorbim pe limba lor

Multumita invitatiei din partea Webinariile Social Moms, in 26 august, avem posibilitatea sa ne reintalnim/discutam cu si despre enigmele comunicarii bebelusilor.
De asemeni, un punct sensibil abordat va fi plansul bebelusilor.
Este un subiect oricand de actualitate si care genereaza mult interes si atentie.

Mai jos detaliile participarii la eveniment (unul gratuit), precum si linkul FB:https://m.facebook.com/events/2686504661588369?acontext=%7B%22source%22%3A%223%22%2C%22action_history%22%3A%22null%22%7D&aref=3
Va asteptam cu drag!

“Mihaela Pintea, educator acreditat Dustan Baby Language (www.bebeplange.ro) si Daniel Osmanovici, moderator, vor discuta despre plansul […]

Read More

Comentariile sunt închise pentru Sa vorbim pe limba lor

ianuarie 2018

ATASAMENTUL PARINTE-COPIL, BAZA RELATIILOR SANATOASE 17-18 FEBRUARIE 2018

&

organizeaza conferinta: ATASAMENTUL PARINTE COPIL, BAZA RELATIILOR SANATOASE in 17-18 februarie

In 17-18 februarie 2018 vine la Bucuresti unul dintre specialistii valorosi in psihologia copilului, Ana Muntean. Profesor universitar, Doctor, cercetator, autor a peste 10 carti si nenumarate publicatii, doamna Ana Muntean vine sa intalneasca parintii si specialistii bucuresteni, cu una dintre temele de capatai atunci cand vine vorba despre copii: Atasamentul intre parinte si copil.

Atasamentul este de fapt prima relatie de dragoste care apare intre mama si copil si este […]

Read More

Comentariile sunt închise pentru ATASAMENTUL PARINTE-COPIL, BAZA RELATIILOR SANATOASE 17-18 FEBRUARIE 2018

octombrie 2017

Tantrum, lacrimi, crize, emotii…..si multumiri

Si am inceput cu multe emotii si incredere proiectul nostru indraznet de a crea un cadru tip comunitate pentru parintii care trec pragul maternitatii MedLife Eva din Brasov, dar ne-am dat seama ca se poate adresa cu succes oricarui parinte, nu doar celor implicati in colaborare directa cu noi.
Apoi, ne-am trezit ca s-a si incheiat primul atelier centrat in jurul a ceea ce reprezinta tantrumul, crizele de fapt, de nemultumire, frustrare, plansul si lacrimile de neputinta ale copiilor nostri, aflati […]

Read More

Comentariile sunt închise pentru Tantrum, lacrimi, crize, emotii…..si multumiri

august 2016

D`ale plansului cu bebelusi

Si daca e sambata dimineata, si mai ales daca esti mamica, iar bebe este pe cale sa se nasca, ce merge mai bine locuind in Brasov, decat o cafea buna si o ora de relaxare? :)

Drept urmare, am aranjat pentru voi un atelier cu mamici si bebelusi despre cum plang si mai ales cum recunoastem nevoile bebelusilor, transmise prin sunete si plans specifice.

Va este familiar indemnul: alateaza la cerere! Dar cum stim ca intr-adevar bebelusul are nevoie sa manance? Daca […]

Read More

Comentariile sunt închise pentru D`ale plansului cu bebelusi

iulie 2016

“Te iubesc, orice culoare ai avea”

Lansare de carte, “Te iubesc, orice culoare ai avea”, autor Mihaela Coșescu

Mâine, 24,07,2016, ora 11, în Brașov, în cadrul Festivalului de carte și muzică, o vom avea alături sau noi vom putea fi alături de Mihaela Coșescu, cea care a scris și va lansa cărticica intitulată ”Te iubesc, orice culoare ai avea”.

În contextul contemporan, constatăm cu bucurie o mai mare preocupare a părinților actuali în a crea legături cu proprii copii, față de, să spunem, acum 30 de ani.

… am […]

Read More

Comentariile sunt închise pentru “Te iubesc, orice culoare ai avea”

Redă-i copilului dreptul lui

Ce să mai însemne şi asta, vei gândi. Şi eu am stat şi am cugetat puţin şi dacă vom privi din unghiul care trebuie, vei înţelege perfect.

M-am aplecat cu precădere asupra înţelegeii bebeluşilor şi a lumii lor care începe  mult înainte să ştim că s-a cuibărit în pântecele mamei sale.

Cu fiecare clipă, OMUL dinăuntru, creşte, şi este OM indiferent cât de mic, invizibil, ar fi ochiului uman. Creşte, se dezvoltă, îşi simte mama, o cunoaşte ca pe fiinţa ce-i dăruieşte […]

Read More

Comentariile sunt închise pentru Redă-i copilului dreptul lui

De ce plânge bebe? in mai: Bucuresti si Brasov

Pentru a anunţa următoarele cursuri din Bucureşti şi Braşov, aleg să vă împărtăşesc ce am primit de la un cuplu care m-a impresionat şi emoţionat foarte tare:

“My husband and I took part in a Dunstan Baby Language course before our first baby arrived and I can not say enough good things about our experience. Learning to understand the sounds our baby made to express herself alleviated so much tension and anxiety as first time parents because we were able to […]

Read More

Comentariile sunt închise pentru De ce plânge bebe? in mai: Bucuresti si Brasov

De ce plânge bebe? – București 16.04.2016

Înainte să vă lansez o nouă invitație pe tema plânsului, comunicarea și de fapt limbajul bebelușilor, mi-ar plăcea tare mult să vă arăt cât de bine le este unor mămici din Brașov după ce au învățat DBL:

Diana: ”Dragă Mihaela, vreau sa-ti multumesc pentru toate informatiile, bebelușul meu de o săptămână imi comunică nevoile sale iar eu,datorită DBL descifrez imediat plânsul. Ar fi fost îngrozitor să o iau pe ghicite..!
Și inca ceva, bebe nu plânge niciodată aiurea, de răsfătat cum […]

Read More

Comentariile sunt închise pentru De ce plânge bebe? – București 16.04.2016

Capcane, clișee?

Cel mai adesea, atunci când un sugar/bebeluș plânge intens, concluzia, fără urmă de ezitare: copilul are colici! Și de aici încolo totul cheltuim timp, energie și bani ca să rezolvăm situația; se testează și utilizează licorile de calmat colicile, deși personal încă nu m-am lămurit în baza a ce se trece la ingerarea substanțelor.

De fapt nu prea există dovezi care să susțină că utilizând diverse siropuri, bebe își rezolvă reala cuză a plânsului. Cel mult este vorba de o calmare […]

Read More

Comentariile sunt închise pentru Capcane, clișee?

Plâng…mă înţelegi?

Este o realitate preocuparea tot mai mare a părinţilor pentru a-şi creşte diferit copiii, diferit faţă de acum 20 de ani.

Dar cum este posibil a se produce o astfel de schimbare?

Cu siguranţă devenind un adult conştient de sine, de cum eşti în prezent datorită tuturor experienţelor acumulate de-a lungul anilor.

A te opri, a observa, a asculta şi a înţelege că aceste trei ingrediente pot deveni aliaţii tăi în călătoria de părinte, este, părerea mea, reţeta către un parentaj plin de […]

Read More

Comentariile sunt închise pentru Plâng…mă înţelegi?

Dilema contemporana

Una din convingerile mele care se va “fosiliza” in cele din urma este: competentele/calificarea si timpul in care ti-ai ros coatele studiind si muncind ca sa ai dreptul la opinii de specialist, ar fi de mare folos si singurele de luat ca repere atunci cand emitem ipoteze…, atunci cand “devenim formatori de opinie”.mai ales in domenii in care chiar se cere sa fii specialist. Altfel se va semana furtuna, si furtuna se va culege.
E misto sa fii la moda….sa ai […]

Read More

Comentariile sunt închise pentru Dilema contemporana

Printre traume

Articol scris de Rucsandra Maria Murzea, psiholog

”Cum ai putea fi alături de o persoană care a suferit o traumă

A.  Evită să forțezi persoana să vorbească despre trauma sa! A forța pe cineva să

vorbească despre un eveniment tulburător înseamnă a pune persoana în situația în

care să retrăiască experiența traumatizantă și toate emoțiile negative care o

însoțesc. Unii oameni pur și simplu nu sunt gata să evoce evenimentul

traumatizant. Persoana care presează victima traumei să se confeseze nu este și cea

care va trebui să […]

Read More

Comentariile sunt închise pentru Printre traume

Știință – superstiții – convingeri – confuzii

Simt că traversăm vremuri extrem de confuze și periculoase. Pare că s-a declașat un război în care o tabără a societății noastre tinde a se întoarce la vremuri în care oamenii aveau acces redus sau deloc la spitale, medici, specialiști, la a evita tot ce are legatură cu știința.

Există un fel de idilizare a vremurilor în care viața era organizată diferit din cauza resurselor limitate la educație, la spitale, la transport…etc.

Certitudinile devin confuzie, siguranța, nesiguranță, încrederea în speciliști, neîncredere și […]

Read More

Comentariile sunt închise pentru Știință – superstiții – convingeri – confuzii

Calmează plânsul în câțiva pași

Una dintre cele mai importante misiuni ale părinților este să îşi dea seama cum  să răspundă corect plânsului bebelușilor și să le împlinească nevoile.

Sună simplu în teorie, întrucât nu am întâlnit părinte care să nu îşi dorească acest lucru.
Iată câțiva pași utili care pot ușura prezenta sarcină:

1. Acordă importanță mai mare tuturor circumstanțelor și evenimentelor ce pot declanșa plânsul
2. Dacă nivelul plânsului este unul foarte intens, probabil este deja puțin probabil să ne dăm seama care este nevoia comunicată. Retrage-te […]

Read More

Comentariile sunt închise pentru Calmează plânsul în câțiva pași

Under pressure

De ce este atât de greu să privim pe cineva plângând? De ce atunci când cineva plânge, lăcrimează sincer, simțim nevoia să îl/o îmbrățișăm, să facem ceva?

Să fie oare vorba despre o vulnerabilizare proprie? Ne oglindim in acel plâns, măcar puțin?

Am observat că plânsul între ”oamenii mari”, trezește compasiune, milă, dorința de a interveni și ajuta pentru a liniști omul din fața noastră. E ca și cum și-ar deschide sufletul și ar lăsa sensibilitatea personală să iasă. Timpul și spațiul […]

Read More

Comentariile sunt închise pentru Under pressure

Pastila de ataşament

Incă suntem departe de a putea afirma că între foarte mulţi părinţi şi copiii lor există un ataşament bun care să le fie de folos pe termen lung; în unele situaţii lipseşte cu desăvârşire. Şi atunci să ne amintim…..

“Duşmanii” creşterii apropierii între părinţi şi copii sunt numeroşi. Educaţia, mentalitatea, lipsurile de tot felul, trecutul şi propriul ataşament sau legătură cu părinţii, şi lista merge mai departe.

Ce să ştim! Că încă din primele zile de după naştere construim o lume bună […]

Read More

Comentariile sunt închise pentru Pastila de ataşament

septembrie 2015

Fii un parinte pregatit!

Orice bebelus se  naste cu nevoi si abilitati. Unele dintre aceste abilitati le poti vedea daca-i permiti,chiar din prima ora, numita de specialistii in alaptare si Ora Magica. In aceste prime momente, ingaduindu-i-se timp si incredere, micutul traverseaza mai multe etape in procesul adaptarii la viata extrauterina. Respira, plange si este capabil, dupa ce i se permite o scurta perioada de odihna, sa se tarasca de pe abdomenul mamei sale catre san, sa-l gaseasca si sa suga! Fiecare nou-nascut trece […]

Read More

Comentariile sunt închise pentru Fii un parinte pregatit!

Manipulare? Nevoie de mama?

De fiecare data cand citesc un articol argumentat si avand la baza cercetari, studii, descoperiri etologice legate de comportamentul bebelusilor, al copiilor mici, si descopar cat de logic si natural e pentru acestia sa planga pentru a se exprima, a primi ceea ce le lipseste, marturisesc, imi creste inima.

Sunt un mare fan al foloclorului, al traditiilor in general si al celor romanesti in special, dar ce tine de folclor si mesaje transcedentale, mai bine sa fie privit si primit la […]

Read More

Comentariile sunt închise pentru Manipulare? Nevoie de mama?

Iti cresti copilul ca la carte?

Am vorbit in repetate randuri despre beneficiile apropierii fizice de copii, dar subiectul nici pe departe nu este epuizat intrucat inca exista tinere mame care le intreaba pe altele: “Vrei sa iti cresti copilul ca la carte?”

Ironic sau nu, mesajul ascunde multe lacune afective ale celui sau celei care pune intrebarea. Spun asta pentru ca de curand am aflat ce inseamna “POC” (point of choice), si am hotarat sa ma preocupe ce este in spatele unei reactii, afirmatii. Pe scurt […]

Read More

Comentariile sunt închise pentru Iti cresti copilul ca la carte?

Omul, mamiferul dornic de separare

Sambata, 6 iunie, am fost la Conferinta TotuldespreParenting, unde am avut bucuria ca Dunstan Baby Language (alias bebeplange.ro), sa fie invitat printre partenerii Totul despre mame.

Sarah Ockwell Smith, Gill Rapley impreuna cu Tracey Murkett ne-au fascinat cu modul natural de abordare a parentajului atat in privinta somnului & linistirii cat si a diversificarii ghidate de copil.

Sunt atat de recunoscatoare ca astfel de specialisti ajuns si la noi, atingand mintea a sute de mame, chiar si tati, marind randurile parintilor constienti. […]

Read More

Comentariile sunt închise pentru Omul, mamiferul dornic de separare

De vorbă cu mama

Dragele noastre mame,
Vă propunem o întâlnire inedită la un ceai, împreună cu mama și unde altundeva decât la ceainăria Ceai et caetera, timp de o oră și jumătate.
Când ați ieșit cu mama la un ceai sau o cafea ultima dată, doar voi două, cu timp special petrecut pentru conectare/reconectare?
Prinse în vârtejul rutinelor zilnice, serviciu, copii, gătit, cumpăraturi, cred că mai mult de un telefon în zi sau poate săptămână, nu mai rămâne pentru mama.
De aceea în 11 iunie, programați-vă o […]

Read More

Comentariile sunt închise pentru De vorbă cu mama

Conferinţele totul despre parenting

La pachet cu bebeluşul nostru vin şi extrem de multe influenţe, sfaturi, presiuni atât din mediul familial cât şi din partea acelor specialişti/experţi către care ne îndreptăm paşii încrezători fiind că nu avem cum greşi.

Asta până la proba contrarie, întrucât prea mulţi dintre ei promovează soluţii neprietenoase, traumatizante chiar, atât pentru bebe cât şi pentru părinţi.

Şi când în sfârşit descoperim  că se poate si altfel, păcat să nu ajungem să ne încărcăm cu toate informaţiile, soluţiile de aplecare şi îngrijire […]

Read More

Comentariile sunt închise pentru Conferinţele totul despre parenting

Linistire vs. “autolinistire”

In momentul in care devenim preocupati de parentalitate, descoperim o lume atat de plina de informatii, de opinii, de sfaturi si retete miraculoase, incat creierul nostru poate suferi grave confuzii :)

De curand am descoperit-o pe Sarah Ockwell-Smith, gratie prietenilor de la Totul despre mame (carora le multumesc pentru cooptarea ca partener al conferintei din Bucuresti, detalii aici http://www.totuldespremame.ro/evenimente/conferinte?Conferin%C8%9Bele-Totul-despre-parenting).

Inca o gura de aer proaspat respirat si aruncat inca o piatra de pe umerii greu apasati ai parintilor, in special ai celor […]

Read More

Comentariile sunt închise pentru Linistire vs. “autolinistire”

Asteptari vs. realitate

Nu de putine ori m-am intrebat care sunt de fapt asteptarile, visurile, imaginile parintilor in devenire fata de copilul ce se va naste.

Este o realitate faptul ca mare parte din mame sunt interesate in a urma cursuri prenatale in special in ceea ce priveste nasterea. Probabil ca in sufletul tuturor exista  teama de nastere, o nevoie de a primi  asigurari ca nu va fi atat de greu pe cat se spune. Cautam o altfel de abordare, mai blanda, mai umana […]

Read More

Comentariile sunt închise pentru Asteptari vs. realitate

O prajitura acum sau doua mai tarziu? Ce legatura exista intre autocontrol si succesul in viata

Dragi prieteni,

Suntem traitori intr-o lume in care a fi recunoscator, empatic, om de caracter, constient, bun, au devenit chestiuni de curaj. Un curaj asumat tot mai des de catre parinti, din observatiile mele, intrucat o schimbare se impune.

Prea multe false simboluri ne inconjoara, prea multa superficialitate, prea multe pseudo stiinte si idei de cum sa ne implinim rolurile de parinti, copii, educatori, oameni.

Si nu de putine ori ne trezim buimaci, intrebandu-ne: Si eu ce caut aici? Ce am de facut? […]

Read More

Comentariile sunt închise pentru O prajitura acum sau doua mai tarziu? Ce legatura exista intre autocontrol si succesul in viata

noiembrie 2014

Plânsul bebelusilor, mesajul din spatele sunetelor folosite de ei

Dragii mei,

A mai rămas puțin din acest 2014, zilele au trecut într-un ritm atât de alert, incât avem nevoie de o mică vacanță de odihnă, de refacere a resurselor de energie, de voință, de tolerantă, de bunătate, de disponibilitate pentru cei ce înseamnă ceva pentru fiecare dintre noi.

Decembrie este aproape, nașterea lui Isus ne va întoarce în timpuri arhaice, dar atât de actuale, va aduce o dată cu Crăciunul zile de bucurie, de colind și liniște.

Pentru familia mea, Crăciunul este un […]

Read More

Comentariile sunt închise pentru Plânsul bebelusilor, mesajul din spatele sunetelor folosite de ei

Nu ai cum sa inveti copilul sa devina rasfatat, oferindu-i grija ta si afectiune!

….. dacă aş avea puteri magice, mulţi părinţi ar suferi nişte vrăji mici, mici cu scopul de a le deschide puţin minţile. Acum sper să nu fie cu supărare pentru cei care se vor regăsi în cele ce urmează.

Pe scurt, am avut parte în ultima perioadă de reacţii ostile faţă de metodele de a fi aproape bebeluşului prin contact fizic intens, prin a identifica nevoile transmise prin plâns…toate acestea fiind categorisite ca “prostii”. Şi dacă ar fi vorba doar de […]

Read More

Comentariile sunt închise pentru Nu ai cum sa inveti copilul sa devina rasfatat, oferindu-i grija ta si afectiune!

Ce ne impartasesc Daniela&Florin Brutaru dupa aplicarea DBL?

De această dată m-am bucurat şi de participarea tăticului la pregătirea DBL. A fost foarte receptiv şi a susţinut-o şi încurajat-o tare mult pe Daniela. Mi-a făcut plăcere să-i cunosc şi să creăm împreună un cadru de lucru, de abordare legat de plânsul bebeluşului lor mai clar, mai puţin stresant, eliminând surprizele de care au parte părinţii la începutul carierei lor în parenting.

1. Cu ce gânduri ai început cursul DBL şi cum te-ai simţit după finalizare?

Am inceput cursurile cu gandul […]

Read More

Comentariile sunt închise pentru Ce ne impartasesc Daniela&Florin Brutaru dupa aplicarea DBL?

Interviu cu prima mamica DBL din Brasov, Roxana Ciungara, arhitect

Dragele mele, dragii mei,

Roxana Ciungara, arhitect, pentru prima dată mamă,  a adus pe lume o fetiţă superbă, pe nume Maria, acum 2 săptămâni. Este  din Braşov şi pentru că şi-a dorit să înveţe limbajul bebeluşilor, a convocat o şedinţă generală (cu mamă, soacră şi tătic…dar la fără frecvenţă) şi aşa au învăţat toate cum să comunice cu mititica Maria. În cele ce urmează, vă las pe voi să citiţi ce ne povesteşte Roxana, urmând să mai public şi următoarele mărturii […]

Read More

Comentariile sunt închise pentru Interviu cu prima mamica DBL din Brasov, Roxana Ciungara, arhitect

Revista SuntPitic.ro & DBL

Ne destăinuim şi cititorilor revistei Suntpitic.ro

Mulţumim Eliza pentru sprijin şi interes. În cele de mai jos, am preluat interviul publicat în revistă.

” Mihaela Pintea este o mămică implicată și inimoasă care a adus în Brașov metoda Dunstan Baby Language, menită să ajute părinții aflați la început de drum să înțeleagă mai ușor nevoile bebelușilor. Am stat de vorbă cu Mihaela despre importanța identificării tipurilor de plâns la bebeluși și iată ce de lucruri interesante am aflat!

Cine este Mihaela Pintea? Spune-ne […]

Read More

Comentariile sunt închise pentru Revista SuntPitic.ro & DBL

Rutina Stabilita de Bebelus – Rutina flexibila

Nu este deloc noua ideea crearii unei rutine in cresterea nou nascutului. Exista pareri multe    despre ce inseamna aceasta si despre rolul rutinei in viata bebelusului si a parintilor de asemeni. Unele presupun o monitorizare si programare a ciclului hranire-activitati-somn intr-un mod fortat, obligand practic nou nascutul sa se adapteze la ceva impus din afara; altele se orienteaza spre  copil si prefera abordarea “la cerere” pentru a raspunde nevoilor acestuia.

La DBL credem ca o programare stricta nu respecta copilul, ignorand […]

Read More

Comentariile sunt închise pentru Rutina Stabilita de Bebelus – Rutina flexibila

Good baby/Bad baby?!

Este cuminte sau nu este cuminte? Asta este intrebarea!

Cu totii cred ca ne-am lovit de legendara  intrebare: E cuminte bebelusul?

Ce inseamna aceasta intrebare? Sa intelegem ca daca un nou nascut, un bebelus sau un copil plange, acesta nu este cuminte, iar daca nu plange l-am etichetat ca fiind cuminte?

Conform opiniei generale cam asa stau lucrurile. Norocul nostru insa ca mai exista oameni care nu iau de-a gata lucrurile si au cautat dincolo de astfel de tipare.

Ati citit-o pe Aletha Solter? […]

Read More

Comentariile sunt închise pentru Good baby/Bad baby?!

Shaken Baby Syndrome

Shaken Baby Syndrome sau Abusive Head Trauma (AHT)!!!

Este o forma grava de abuz rezultand din scuturarea cu violenta a capului bebelusului sau prin scuturarea acestuia astfel incat ajunge sa se loveasca la cap.

Probabil ca nu multi cunosc acest sindrom si chiar daca uneori parintii sau ingrijitorii au scuturat un bebelus nu si-au pus problema urmarilor acestui gest.

Cand si de ce se intampla? Dupa perioade de plans indelungat al bebelusului, fara a gasi o solutie de linistire, parintii ajung deseori la […]

Read More

Comentariile sunt închise pentru Shaken Baby Syndrome

Beneficiile Invatarii Sistemului DBL

Invatindu-i cum sa identifice si sa raspunda nevoilor bebelusului lor intr-un timp foarte scurt, Sistemul Dunstan aduce cu sine o serie de beneficii atit pentru parinti cat si pentru nou nascuti:

1. Bebelusul va plange mai putin si se va linisti mult mai usor.
2. Parintii se vor simti mai putin stresati, mai siguri pe ei si vor avea control asupra situatiei.
3. Pe masura ce stresul din familie se reduce, parintii/partenerii vor avea o relatie de familie/cuplu pozitiva, linsitita.
4. Mamele alapteaza mai […]

Read More

Comentariile sunt închise pentru Beneficiile Invatarii Sistemului DBL

“Must have list” sau care sunt lucrurile de care ai nevoie cand ajunge bebelusul acasa?

Mai sunt cateva saptamani bune si bebelusul este aici. Ce ne facem? Ce ne trebuie? Presiunile comerciantilor sunt imense, ideile altor “parinti veterani”, industria produselor destinate ingrijirii nou nascutilor este supradimensionata si nu reuseste decat sa incurce un viitor parinte, mai ales daca se afla pentru prima data in aceasta situatie.

Imi amintesc cum m-am simtit eu. Primul drum a fost intimplator intr-o farmacie si m-am indreptat spre raftul cu biberoane. M-a cuprins panica vazand cate branduri, cate tipuri de tetine […]

Read More

Comentariile sunt închise pentru “Must have list” sau care sunt lucrurile de care ai nevoie cand ajunge bebelusul acasa?