Acolo unde se incheie misiunea Dunstan Baby Language, incepe Baby Sign Language

Suna cunoscut scenariul: bebe incearca sa iti arate ceva, are nevoie de un lucru, gangureste sau se taraste inspre acel misterios ceva, dar noi nu intelegem nimic, desi bebelusului ii este clar? Bebe incepe sa planga, noi ramanem si mai confuzi?!

Ei bine  baby sign language poate fi Solutia. Radacinile BSL pornesc din interesanta observatie a lui  William Dwight Whitney, profesor la  Universitatea Yale  in anii 1800.

Acesta a remarcat cum copiii surzi comunicau cu parintii mult mai repede decat copiii fara problem de auz.  Acesti copii puteau comunica de la 6 luni prin semne, iar la 9 luni dezvoltasera deja un vocabular consistent.

In mod obisnuit, copiii incep sa vorbeasca in jurul varstei de  18 luni. De unde aceasta diferenta?

Expertii cred ca motivul pentru care copiii din familiile surde au parte de o comunicare mai rapida se datoreaza dezvoltarii mai rapide a creierului comparative cu abilitatile motorii fine.

Vorbitul are la baza abilitati motorii fine complexe. Pentru a vorbi, un bebelus trebuie sa isi controleze respiratia si corzile vocale.

Chiar daca mental ar fi gata sa inceapa comunicarea, si vor cu disperare sa fie intelesi inca de la 6 luni, trebuie sa astepte inca aproape un an pana cand abilitatile motorii fine ajung din urma dezvoltarea creierului lor.

F.R.E.E. (Fun, Repetition, Encouragement, Expansion) este metoda prin care parintii vor invata seturi de cuvinte pe care le vor folosi pentru a comunica impreuna cu bebelusii de la 6 luni+

Va asteptam la ateliere amuzante, interactive, in cadrul carora ne vom juca in formula: bebe+mama/tata.

Ramaneti aproape pentru a afla cand deschidem seria Atelierelor Baby Sign Language. (Subscrie newsletterului nostru pentru asta).