Ne-am făcut o misiune din a conștientiza părinții asupra importanței ascultării bebelușilor și împlinirii la cerere a nevoilor acestora precum și a sprijini fiecare mamă la începutul sau pe parcursul experienței parenta

Ce este Dunstan Baby Language?

Incepand cu Ziua 1, nou nascutii folosesc un limbaj preverbal, compus din sunete si plans, involuntare, ce comunica nevoi de baza. Dunstan Baby Language a identificat si clasificat 5 sunete specifice, de tip reflex prin care bebelusii intre 0-4 luni vorbesc, adica transmit foarte clar urmatoarele:

1. Mi-e foame
2. Mi-e somn/sunt obosit
3. Am nevoie sa ragai
4. Sunt balonat/am crampe/colici

5. Mi-e prea cald/frig/ma irita ceva pe piele

DBL este sistemul care a decodificat in sunete si plans aceste nevoi biologice primare.
DBL este un limbaj universal, bebelusii indiferent de apartenenta culturala, de rasa sau limba materna se exprima identic intre 0-4 luni.

Prin invatarea DBL vei deveni un FIN ASCULTATOR al sunetele si plansului bebelusulilor.

Aceste ‘cuvinte’ se bazeaza pe reflexele corpului. Spre exemplu cand unui bebelus ii este foame incepe sa suga, iar sunetul adaugat acestui reflex produce cuvantul Neh, insemnand: “Mi-e foame”.

Care este noutatea fata de cum ne-am obisnuit sa tratam bebelusii plangand si ce este diferit?
Tocmai aplecarea constienta asupra ceea ce ne-ar putea transmite nou nascutul/bebelusul.
Mamele stiu intuitiv ca bebelusii plang diferit pentru nevoi diferite, insa DBL  este primul sistem care le invata  exact ce inseama fiecare sunet produs in baza unei nevoi.
BabyFAce---Neh-copy
Structura curs DBL

Un seminar  dureaza 4 ore cu o pauză de 10-15 minute

Partea I a seminarului:

  1. Scurt istoric al DBL
  2. Tuning-in (acordarea auzului la sunetele bebeluşilor) – plânsul, mijloc de comunicare
  3. Învăţarea primelor 3 „cuvinte” DBL (din 5 în total) – cum folosim sistemul DBL : Neh (foame), Owh (somn, oboseală), Eh (nevoia de a râgâi)
  4. Întrebări şi evidenţierea celor mai bune modalităţi de a hrăni şi adormi bebeluşul. Alăptare şi somn

Partea a II-a a seminarului:

  1. Învățarea ultimelor 2 cuvinte DBL: Heh (disconfort – ud, murdar, prea cald, prea frig) , Eairh (gaze în abdomen, colici)
  2. Discutarea tehnicilor de liniştire pentru: Eairh
  3. Cum stabilim rutina flexibilă şi cum identificăm ritmul somn – hrană – activitate al bebeluşului

Materiale incluse: înregistrări video, suport teoretic pentru deprinderea limbajului, model jurnal pentru identificarea ritmului/rutinei + 1 vizită sau telefonic, după ce se naşte bebeluşul.

Vizitele ulterioare se pot stabili în funcţie de cum veţi simţi dvs. contra cost.

Se pot organiza ședințe de grup private (la domiciliu, cu participarea a 2-3- cupluri). Prețul se va negocia separat, in functie de caz.

Beneficiile invatarii DBL?
Imagineaza-ti cum ar fi ca de fiecare data cand bebe plange sa fie nevoie sa GHICESTI ce vrea bebe. Odata ce ai invatat DBL,  vei putea sa identifici sunetele bebelusului si sa implinesti o nevoie la cerere, corespunzator.

Imagineaza-ti cat de frustrant trebuie sa fie pentru un bebe sa spuna: Sunt obosit sau Vreau sa ragai, iar noi sa interpretam ca ii este foame si astfel sa il hranim.  Apoi, bebelusul va continua sa planga, iar noi vom schimba scuteculsi tot asa. Stii ce provocare va deveni sa ai in brate un bebe care plange dupa tot ce ai facut pentru a-l linisti, dar nu ai reusit?

Acum imagineaza-ti un alt scenariu – unul in care bebe plange si tu intelegi:  Stiu ce inseamna acest plans – este plansul de somn sau pentru ragait! Il infasezi, il linistesti si gata, s-a linistit – e un scenariu mult mai fericit, nu? (aici inseram o poza cu un bebe zambind?)

Cand incep un curs DBL?

DBL este predat in timpul ultimului trimestru de sarcina sau in primele 6 saptamani ale bebelusului  – cu cat mai repede, cu atat mai bine, astfel incat sa poti calma bebelusul plangand si evita multe frustrari.

Este la fel de usor de invatat atat de catre Mame cat si de catre Tatici!

Pot cumpara un  voucher cadou pentru mine sau pentru o prietena?

Desigur! Voucherul cadou este disponibil AICI.

Cum pot participa la un seminar DBL?

Trimite un mail la aceasta adresa: contact@bebeplange.ro si te vom anunta cand se organizeaza urmatorul atelier sau curs DBL

 Idealul este un bebelus fericit si un parinte calm, increzator in abilitatea sa de a implini nevoile copilului sau.